Kunst & cultuur

Er zijn weinig gebieden in Nederland waar zoveel oog is voor kunst en cultuur en waar oud en nieuw harmonieus samengaan. De mooiste culturele en historische plekken vind je hier! Twente barst uit z’n voegen van de historische en culturele plekjes. Wil je een interessant museum, schitterend landgoed of gezellig festival bezoeken, dan ben je in Twente aan het juiste adres. Hier een aantal leuke culturele tips!

Kunst & cultuur in Twente

Je scoort er wellicht niet meteen mee op verjaardagen, maar een weekend of weekje op zoek naar kunst en cultuur in Twente is alleszins de moeite waard. Twente heeft wat dat betreft veel te bieden en het is allesbehalve een schande dat jij je daar eens nader in wilt verdiepen. Er is helemaal niets oubolligs aan de musea, muziek en theater en de kunst en cultuur in Twente. Het is in elk geval minstens zo interessant als een midweekje in een bungalow bij het zwembad. Over oubollig gesproken.

Twentse cultuur

Jawel, je kunt er gerust voor uitkomen hoor dat de kunst en cultuur in Twente je interesseert. Daar is namelijk helemaal niets mis mee. Wil je al het moois dat Twente op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft met eigen ogen zien, dan volstaat een weekje niet. Want zonder nou terug te willen vallen op clichés, Twente heeft wat betreft kunst en cultuur gewoon écht heel veel te bieden. Ook ten opzichte van de Randstad. Zo is het al lang geen geheim meer dat Twente over heel erg veel talent beschikt als het gaat om bijvoorbeeld cabaret. Zo is het een geweldige uitdaging om je het Twentse dialect eigen te maken en bovendien tref je op de Twente podia dezelfde sterren zoals je die ook in de Randstad ziet. Ook internationale toppers weten echt waar Twente ligt. Ze komen er bijzonder graag zelfs.

Podia en musea

Intieme podia met zwijmelmuziek, ook meteen helend voor je relatie Stadsmuseum Almelo, De Museumfabriek, het Palthe Huis in Oldenzaal en uiteraard Rijksmuseum Twenthe. Het zijn zomaar wat locaties die je gewoon bezocht moet hebben. Twente is een allesbehalve achtergebleven gebied. Het biedt tal van podia, en dat van heel intieme, goed voor de relatie ook, onoverdekte podia die Twente rijk is. Muziek, cabaret, een musical, toneel en revue. Je beleeft het allemaal in Twente. Je kunt het bij wijze van spreken allemaal met de fiets doen als je kiest voor een cultureel verantwoorde uitvalsbasis.

Heb het maar niet over je voorliefde voor cultureel erfgoed

Kunst is iets dat men in Twente zeker ook op waarde weet te schatten. En ja, zelfs in Twente heb je verschillende kunststromingen en is ruim baan voor moderne kunst, realistische kunst en abstracte kunst. De galerieën zijn niet te tellen en in elk willekeurig dorp of stad is elke dag wel iets op het gebied van kunst en cultuur te doen, te beleven en te bekijken. Ook al geen goed onderwerp voor op een feestje is je kijk op en voorliefde voor cultureel erfgoed. Twente heeft ook in die zin veel te bieden. Want ook het ontsteken van een paasvuur, het vieren van een oogstfeest en het bekende dialect houden Twente levend. En bij een volgend feestje zeg je gewoon dat je een bungalow bij een zwembad gehuurd hebt in de vakantie. Dat past wellicht beter in de cultuur waar verder kijken dan je neus lang is vaak niet aan de orde is.