Natuurgebieden

Onthaasten kan je prima in de Twentse natuur. Twente landgoed van Nederland, Waar onthaasten nog kan. Eindeloos turen over de glooiende landschap en proeven van de heerlijke streekproducten. Liefhebbers van een landelijke sfeer komen in Twente absoluut aan hun trekken. De ongerepte natuur met haar bossen en met houtwallen omringde weilanden leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. En wie de streek vanaf het water wil bekijken, kan dat doen door een kano of elektroboot te huren.

Natuurgebieden Twente

Nee, sexy klinkt het niet hè. Zeggen dat je de natuurgebieden Twente wilt ontdekken omdat je weet dat de natuur in Twente prachtig is. Dat je wel eens wandelingen wilt maken door de prachtige natuurgebieden die Twente rijk is. Sexy of niet, de natuur in Twente is perfect voor een midweekje of weekendje even helemaal weg. En dan niet hangen, slenteren en luieren, maar er écht op uit. Het maken van fikse wandelingen. Je merkt dat juist dit je energie geeft, net zoals je van slenteren eerder moe wordt dan van een stevige wandeltocht.

Voor een pittige fietstocht en een stevige wandeling

Twente heeft alles voor een stevige wandeltocht. De natuurgebieden in Twente zijn zo talrijk, dat je beter aan kunt geven wat eigenlijk geen natuurgebied in Twente is. Het zijn de glooiende akkers, de nog echt kronkelende landwegen, de bossen en de veelheid aan grote en ook heel oude bomen. Het is het perfecte podium voor een stevige wandeling. Dat geldt zeker ook voor de ontelbare landgoederen die Twente rijk is. Het leent zich behalve voor een pittige (dag)wandeling ook perfect voor een al even pittige fietstocht. En nee, niet met de elektrische fiets maar nog gewoon met de ouderwetse benenwagen. Bewegen en er samen met je familie actief op uit geeft je nieuwe energie. Dat ga je merken. Helemaal als je door Twente loopt of fietst. Rennen mag ook trouwens!

Twente is gewoon een en al natuur

Oh ja, we kunnen je best wat tips geven. Geen enkel probleem. Je kunt echter ook gewoon een kant op wandelen of fietsen. Vroeg of laat kom je in Twente dan toch in de vrije natuur en die is eigenlijk overal even mooi. Het is echter leuker om te weten waar je bent en wat je ziet. Leuk is bijvoorbeeld de Tankenberg in Oldenzaal, een fenomenaal natuurgebied in Twente. De top van de berg ligt op 85 meter. Niet meteen iets voor de Tour de France misschien, maar wat heb je vanaf de Tankenberg een prachtig uitzicht, zeg. Vergeet zeker niet je fotocamera mee te nemen.

Beklim de Kuiperberg in Ootmarsum

Mooi is ook Landgoed Singraven, fraai gelegen langs de Dinkel. Op het landgoed staan veel monumentale gebouwen die er zeker mogen zijn. Ook een andere berg in Twente is het beklimmen meer dan waard als we kijken naar de Kuiperberg in Ootmarsum. Ook hier een zee aan archeologische monumenten, grafheuvels, kleine akkertjes en herinneringen aan de ijzertijd. De Vasserheide? Ook nu de bergschoenen weer aan want je ervaart hier een hoogteverschil van veertig meter. Leuk daar is ook het uitgebreide heidecomplex. En weet je waar het ook erg leuk is? Dat is het gebied langs het kanaal Almelo-Noordhorn waar je met Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek drie loofbosgebieden hebt. Opvallend is ook de grote hoeveelheid kalkrijk leem waarop je hier stuit.

De paden op, de lanen in

Twente heeft als het om natuurgebieden gaat veel, zo niet alles. Want behalve genoemde natuurgebieden in Twente, zijn er nog honderden meer. In de buurt van Losser bijvoorbeeld, heb je tal van verschillende interessante natuurgebieden zoals de natuur rondom Ootmarsum ook echt de moeite waard blijft. Het lijkt je vermoeiend allemaal hè, fietsen, wandelen en de lanen op en de paden in. Wat je nu echter nog niet weet is dat Twente je energie geeft. Je gaat als herboren naar huis, met een volledig volle tank. Pin ons daar maar op vast!